8.4.13

EESTI EUROLAUL SAI VÄIKESE ILULIHVI

Maikuus Eurovisioonil kõlav Eesti eurolaul "Et uus saaks alguse" läbis muusikalised muudatused, mis peaks loo senisest kõlavamaks ja võimsamaks muutma, kirjutab ERR-i meelelahutusportaal Menu.


Eesti eurovisioonidelegatsiooni esindaja Mart Normet selgitas Menule, et muidu sujuvalt ja rahulikult kulgev lugu sooviti muuta võimsaks lavanumbriks.

Normet rõhutas, et Eesti suuruses riigis peavad tipud omavahel tihedat koostööd tegema ja kokku hoidma, sest ainult nii saab tulla tulemus, mis suudab võistelda rahvusvahelisel tasemel.

Helilooja Mihkel Mattisen rääkis Menule, et drastilisi muutusi laul siiski ei läbinud. Suuremad muudatused puudutavad klaveri- ja keelpillimuusikat. "Mängisin klaveripartii tiibklaveril sisse. Enne oli see elektrooniline. Keelpillipartii mängis aga sisse keelpilliorkester," rääkis Mattisen.

Samuti on laulus üks vokaalne muutus. Enne lõpurefrääni vaikib muusika ja Birgit Õigemeel soleerib a capella. See ongi laulu kulminatsioon.

Muutused on tingitud soovist võimalikult suurele auditooriumile meele järele olla. "Sageli ju kuulatakse Eurovisiooni poole kõrvaga muu tegevuse kõrvale. Selle kolme minuti jooksul peame me endast maksimumi andma," ütles Mattisen.

Eesti eurovisioonimeeskonna sõnul on eurolaul peensusteni lihvitud ning Eesti võib tehtud tööga rahul olla.

Birgit Õigemeele laulu saab näha ja kuulda Eurovisiooni esimeses poolfinaalis, mis toimub 14. mail.  Eurovisiooni finaal peetakse maha 18. mail.

Kuula lugu siit.